Onderscheidend

Koninklijke onderscheiding voor Henny Heuff voor Ismakogie

"Helemaal overdonderd." 

Henny Heuff was sprakeloos toen zij op 24 april 2020 een telefoontje kreeg van de burgemeester waarin hij zei dat zij een lintje ging ontvangen. "Het heeft de Koning behaagd, u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau...." 

Op 3 juli werd deze onderscheiding (vanwege Corona niet door de burgemeester, maar door haar dochter) opgespeld vanwege haar inzet voor Ismakogie. 

"Nooit gedacht, maar dankbaar en met liefde ontvangen", aldus Henny.

"In eerste instantie wilde ik het lintje in ontvangst nemen en het daar, in alle bescheidenheid, bij laten. Maar omdat het onderwerp Ismakogie altijd aandacht verdient maak ik graag van de gelegenheid gebruik om het onderwerp nog maar eens in het zonnetje te zetten.” 

Ismakogie is de leer van moeiteloos bewegen, met het gemak en het plezier zoals je dat als kind hebt ervaren.

Henny kwam 40 jaar geleden in aanraking met de grondlegger professor Anne Seidel. Sindsdien heeft zij zich (veelal belangeloos) ingezet om zoveel mogelijk mensen hier de vruchten van te laten plukken. 

Vanaf 1979 is zij docent Ismakogie, heeft zij docenten opgeleid, (internationale) lezingen gegeven en de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging opgericht, waar zij jarenlang onbezoldigd voorzitter van was. Nog steeds is zij zo enthousiast over de methode en haar effecten, dat zij nog dagelijks bezig is met het uitdragen daarvan. 

"Het unieke van Ismakogie is de eenvoud. Maar om weer natuurlijk en eenvoudig te leren bewegen, is het volgen van een cursus wél een vereiste. Ismakogie is geboren uit schoonheid. Het leidt tot een blijvend goed figuur en een ongekende flexibiliteit, levensmoed en levensvreugde." 

Foto in opdracht van gemeente Doetinchem, door fotograaf Theo Kock