Cosmetica


Reiniging

Fase 1 reinigingsemulsie L(+) melkzuur in fysiologische concentratie De zachte emulsie neemt overtollig huidvet op en kan eenvoudig worden afgespoeld met water.
Verkrijgbaar in 200, 100 en 50 ml

Fase 1 reinigingsemulsie extra mild Voor het herstellen van een defecte hoornlaag; is deze laag weer in orde kan de bovengenoemde reinigingsemulsie worden gebruikt.
Verkrijgbaar in 200 ml

Squalaanolie Bij een bijzonder gevoelige huid kan squalaanolie worden gebruikt voor het reinigen.
Verkrijgbaar in 100 ml

 

Regeneratie

Fase 2 actieve regeneratie Voorziet de huid van uitwendige ‘voedingsstoffen’ ( zelloxan). Door deze absoluut allergeenvrije toevoer wordt de celstofwisseling verbeterd en wordt herstel van het weefsel op milde wijze ondersteund. Deze crème komt fysiologisch overeen met de huideigen vetten en wordt daarom bijzonder goed door de huid opgenomen en verwerkt.
Verkrijgbaar in 50 en 15ml. 

Fase 2 intervall is een belangrijk onderdeel van de regulatieve huidtherapie bij een gevoelige huid. Deze crème voorziet de huid van mineralen en hyaluronzuur en herstelt het evenwicht in de vochthuishouding van de huid.
Verkrijgbaar in 50 en 15 ml

Ante als de toevoer van voedingsstoffen sterk is verstoord, met name bij operaties en alle soorten acute of te verwachten huidstress is Ante door de bijzonder lichte emulsie uitermate geschikt voor het herstel van de huid.
Verkrijgbaar in 30 en 15 ml

Intensiv lotion wordt in eerste instantie ingezet bij gebrek aan voedingsstoffen in de huid rondom de ogen, bij een dunne, droge gevoelige huid. Tevens bij een beschadigde of ontregelde hoornlaag.
Verkrijgbaar in 30 en 15 ml.

 

Bescherming

Fase 3 beschermende dagcrème De samenstelling van deze dagcrème komt overeen met de samenstelling van de hydrolipidfilm van de gezonde huid. In fase 3 zijn bewust geen lichtbeschermende stoffen toegevoegd om de natuurlijke vitamine D synthese van de huid niet te verstoren.
Verkrijgbaar in 50 en 15 ml

Hydroluron ampullen Bij vochtgebrek helpt hyaluronzuur in biomimetische vorm het natuurlijke evenwicht te herstellen. Dit hyaluronzuur heeft een hoogmoleculair gewicht om allergische reacties uit te sluiten.
Verkrijgbaar in 15 ml.

Therapie

Regulatieve huidtherapie wordt doorgaans toegepast in de vorm van een kuur.

Corneo lipid Vult de corneo lipiden aan die verloren zijn gegaan en stelt de huid in staat om de verstoorde vetbarrière en de hoornlaag opnieuw op te bouwen.
Verkrijgbaar in 50 en 15 ml

Masque De zure lipoaminozuren en mineralen zoals zinkoxide en kiezelaarde werken rustgevend en gaan de vermeerdering van bacteriën tegen. Zij brengen de vochthuishouding van de huid in evenwicht.
Verkrijgbaar in 50 ml.

Aloë vera leem masque Dit masker verbetert de vochthuishouding van de huid bij stress, vermoeidheid of rimpeltjes als gevolg van vocht gebrek. Het masker verkoelt de huid en heeft een rustgevende werking.
Verkrijgbaar in 50 ml.

Balsam Bij overmatige talgproductie, zoals bij acne, helpt Balsam de natuurlijke balans van de huideigen hydrolipidfilm te herstellen. Op deze wijze ondersteunt Balsam de huid bij het afweren van schadelijke micro-organismen.
Verkrijgbaar in 50 en 15 ml

Remedi Is lokaal effectief tegen acute huidirritaties zoals bij puistjes. Ook bij de bekende puistjes tijdens de menstruatie. Het verwijdert vocht en pus en helpt de huid te herstellen.
Verkrijgbaar in 15 ml.


Blauwe Serie

Balm Regelmatig gebruik voorkomt dat de huid rood wordt of „scheurtjes“ gaat vertonen, bijvoorbeeld door weersinvloeden. Balm herstelt de microverwondingen na het scheren, de gevolgen van airconditioning, vliegreizen, roken en partystress. Balm maakt een dunne en gevoelige huid sterker. Deze emulsie is de optimale verzorging van een sterk gestreste huid, verbetert het huidbeeld onmiddellijk en heeft een duurzame werking.
Verkrijgbaar in 50 en 15 ml.

Gel Bij een normale tot dikke huid met voldoende talgproductie vormt de gel samen met de huideigen talg een beschermende emulsie, die toereikend is voor de dagelijkse verzorging van de huid, bijvoorbeeld bij mannen na het scheren. Bij een dunne huid met een gebrekkige talgproduct ie is het raadzaam om naast de gel een lichte dagcrème (fase 3 of Cream) te gebruiken. Verkrijgbaar in 50 en 15 ml.

Cream Vormt op basis van de speciale emulsievorm een ideale, lichte verzorging voor dag en nacht. Deze crème maakt de huid glad en soepel zonder vetsporen achter te laten.
Verkrijgbaar in 50 en 15 ml


Zonbescherming

Het doel is optimale ondersteuning van de afweer- en herstelmechanismen van de huid. De beschermingsfactor kan op ieder moment individueel worden bepaald door de frequentie waarmee de emulsie wordt aangebracht en door de dikte van de laag aan te passen.

Sonnen Bevat micropigmenten zoals titaandioxide, kiezelaarde en andere aarde die het totale UV-spectrum reflecteren. De emulsie bevat tevens lichtreflecterende vetten. Het natuurlijke frambozen-zaadextract weert vrije radicalen af. Het titaandioxide is ommanteld waardoor deze stof de huid niet kan binnendringen.
Verkrijgbaar in 100 en 15 ml.

Sonne (sunblock) Om bij de eerste zonnestralen de kinderhuid en de hypergevoelige huid af te schermen voor de zon.
Verkrijgbaar in 50 en 15 ml.

Sonnen smooth make-up in 4 kleuren Als de hierboven genoemde ‘sunblock’’ perfect voor dagelijks gebruik door de toegevoegde kleurstoffen.
Verkrijgbaar in 15 ml. 


Body Line

Douche bodyreiniging Is een zacht reinigende emulsie. De werkzame stof L(+) melkzuur biedt bescherming tegen infecties en voorkomt uitdroging van de huid. Het zorgt voor neutralisering van kalk in het leidingwater waardoor deze onschadelijk wordt voor de huid en de slijmhuid.
Verkrijgbaar in 200 ml.

Winter bodyreiniging Als boven maar verrijkt met de kostbare decente parfumering van sandelhout Voor de oudere en/of zeer dunne huid het gehele jaar door te gebruiken.
Verkrijgbaar in 100 ml

Zomer bodyreiniging Verrijkt met een zeer fijne mediterrane parfumering. Geschikt voor de “normale” huid en het gehele jaar door te gebruiken.
Verkrijgbaar in 100 ml

Bodycrème Verbetert de elasticiteit en spankracht van de huid, waardoor de huid egaler en strakker wordt. Huideigen lipiden die verloren zijn gegaan worden aangevuld. D-panthenol verbetert de structuur van de hoornlaag.
Verkrijgbaar in 200 ml.

Winter bodycrème Is rijker aan voedingsstoffen, het hyaluronzuur zorgt van buitenaf voor een lang aanhoudende vochtregulatie op en in de huid. Dit is van belang bij verblijf in een droge omgeving als gevolg van de lucht van de centrale verwarming. Bij een dunne, gevoelige en gespannen huid kan deze crème het hele jaar worden gebruikt. Parfumering van sandelhout.
Verkrijgbaar in 100 ml

Zomer bodycrème Door de verwerking van citrusvruchten in de parfumering werkt de crème verkoelend.
Verkrijgbaar in 100 ml

Squalaanolie 100% Komt overeen met de huideigen vetlaag en wordt daarom allergeenvrij opgenomen door de huid. Kan worden toegevoegd aan het badwater of worden toegepast als kuur bij een zeer droge en gevoelige of geïrriteerde huid.
Verkrijgbaar in 100 ml.

Deo nature 1 Bevat werkzame stoffen van lindebloesem en varen die de vermeerdering van bacteriën tegengaan die verantwoordelijk zijn voor de transpiratiegeur. De natuurlijke huidflora wordt niet verstoord en de afweerfunctie van de huid blijft intact.
Verkrijgbaar in 100 ml.

Deo nature 2 Als boven, bevat bovendien Australische sandelolie werkt vanwege het bisabolol ontstekingsremmend en heeft een rustgevend effect op de huid.
Verkrijgbaar in 100 ml.

Deo nature 3 Als boven als werkzame bestanddelen etherische oliën en polyglyceryl-3 caprilaten Hiermede wordt de vermeerdering van bacteriën tegen gegaan die verantwoordelijk zijn voor de zweetlucht.
Verkrijgbaar in 100 ml.

Deo lotion tesoro Voor de zeer gevoelige okselhuid en voor het geval de okselhuid wordt geschoren. Het is tevens een huidverzorgende emulsie. Zinkoxide zorgt voor de ontstekingremmende werking en het hamamelisextract bevordert het proces van de wondheling. Clyceryl caprylate zorgt voor een lang aanhoudende deodoserende werking.
Verkrijgbaar in 50 en 15 ml.

Eau fraîche Is een eau de toilette op basis van milde ambra-, sandel- en vanillecomponenten. De hartnoot wordt gevormd door een kruidenmengsel van rode vruchten, kaneel, kruidnagel en gember, terwijl de topnoot zorgt voor een verfrissend aroma van grapefruit en citroen.
Verkrijgbaar in 100 ml. 

Hand + nagel emulsie Maakt handen en nagels glad en weerbaar. D-panthenol verbetert de afweerfunctie van de huid. L(+) melkzuur zorgt voor een uitgebalanceerde pH-waarde van de huid. Verkrijgbaar in 100 ml en 50 ml

Squalaanzeep Dit is een op natuurlijke basis samengestelde zeep die, verrijkt met squalaan, het huideigen vet op natuurlijke wijze aanvult.
Verkrijgbaar in 125 gr


Lacto Vegetabil

Deze serie is bedoeld voor de jonge huid die nog niet toe is aan regenererende werkstoffen

Balance Deze lichte nachtcrème met speciale vetten en calcium-D-panthotenaat ondersteunt de afweerfunctie van de hoornlaag. Vitamine E en C weren vrije radicalen af.
Verkrijgbaar in 50 ml.

Dagcrème Ondersteunt de beschermende functie van de huideigen hydrolipidfilm.
Verkrijgbaar in 50 ml

Dagcrème gekleurd Bevat carotine die de huid kleurt en tevens fungeert als natuurlijke bescherming tegen licht. Carotine, vitamine E en C weren schadelijke vrije radicalen af. Na de winter zorgt deze crème voor een kleurtje op de blote onderbenen en helpt de huid te bruinen.
Verkrijgbaar in 50 ml.


Deko

Deze decoratieve serie bevat alleen producten die voldoen aan de kwaliteitseisen die door Rosel Heim worden gesteld op het gebied van zuiverheid en huididenticiteit.  

Multi valent make-up in 5 kleuren Deze make-up van aardkleuren kan droog of vochtig worden opgebracht. Afhankelijk van de dikte ontstaat een doorschijnend of dekkend effect. Vanwege de lichtreflecterende pigmenten vormt deze make-up een natuurlijke bescherming tegen licht.

Multi valent make-up refill eveneens in 5 kleuren.

Zijdepoeder in 3 kleuren Verleent de huid een zijdeachtige glans waardoor de huid er optisch verfijnder uitziet. Dit zijdepoeder zorgt voor een fysiologisch temperatuurevenwicht door in de zomer te verkoelen en in de winter te verwarmen.

Zijdepoeder refill eveneens in 3 kleuren

Lipcare in 3 kleuren Lip care is een verzorgende lipstick op plantaardige basis die zorgt voor een gedistingeerde tint. Een van de kleuren is transparant.

Max + Marie kinderserie Deze serie is ontwikkeld voor baby’s en kinderen met huidproblemen. Normaal gesproken heeft een kind geen verzorgende producten nodig. Het huidsmeer op de pasgeboren baby laten zitten is al het allerbelangrijkste begin.  In het badje is soms een theelepeltje squalaan olie een goede aanvulling. Over de voorzichtige behandeling van de jonge huid volgt nog nadere uitleg.